Gary tillsammans med Tobbe bildar med initialerna den lämpliga kombinationen GT, som i deras gemensamma projekt GT-Racing, men också i Gary´s företag GT Worldwide beläget i Fort Lauderdale. Gary ”pendlar” alltså till Sverige för att bygga bilen och sedan ska de skeppa över den för att köra den mytomspunna tävlingen One Lap of America.

Tävlingen körs på sju olika racerbanor där slaget om snabbaste bilen kommer att avgöras. Det är allt från dragracing till time attack, race, drifting, slalombana, precisionskörning, Aquatrack och ”speed trap”. Därtill kommer 550 mil transportsträckor runt halva Nordamerika mellan de olika banorna – och allt ska köras på en enda omgång däck och ingen servicebil är tillåten.

Det krävs därför en mycket snabb och väldigt mångsidig bil, så killarna håller som bäst på att bygga om en Audi A3 3,2 Quattro. Målet är en gatregistrerad racebil med en vikt på under 1000 kilo där enbart den ofjädrade vikten reduceras med nästan exakt 130 kilo.

Det är ett mycket avancerat bygge med helt ombyggd hjulupphängning, kolfiberskivor fram, inflyttade liggande stötdämpare bak och många tekniskt krävande lösningar där vi på Autofrance.se får vara med och testa fram nya produkter. Läs mer på hemsidan: GTRacing.se eller via Facebook!