Partikelfilter (DPF)

Skriv in ditt regnr.

Partikelfilter (DPF)

Partikelfilter för Renault, Peugeot och Citroen och Dacia

Partikelfilter är en del i avgassystemet som fyller en känslig funktion och därför måste fungera felfritt för att bilen inte ska tappa sin effekt. Som många andra känsliga bildelar utsätts partikelfiltret för slitage och kan även täppas igen, varpå du måste byta partikelfilter. Många korta körningar gör att regenereringen som rengör partikelfiltret aldrig hinner gå igång. 

Befinner du dig i denna situation har du kommit helt rätt då vi är experter på reservdelar till franska bilar. Peugeot, Renault, Citroen och Dacia är vår specialitet. 
Vi lagerför många delar och skickar varorna från vårt lager i Helsingborg som dessutom erbjuder marknadens bästa priser.

 

Partikelfilter i diesel- och bensinbilar

Det är till störst del dieselbilar som har partikelfilter men blir vanligare på nyare bensinbilar. En bil som kör mycket i stadstrafik eller kortare sträckor har större chans att sota igen sitt partikelfilter. Om ett partikelfilter sotar igen eller går sönder brukar man kunna höra ett skramlande ljud samt att bilen kan tappa effekt.

När detta händer i din bil har du två val. Du kan antingen rengöra partikelfiltret eller köpa ett nytt partikelfilter. Ditt val beror så klart på hur skadat och täppt ditt filter är.

Partikelfilter rengöring

Ett täppt partikelfilter kan ofta rengöras med så kallad diesepartikelfilter cleaner (DPF-rengöring). För att undvika behovet att köpa ett nytt partikelfilter rekommenderas det att du rengör filtret efter 1,500 timmars användning. Däremot kan DFP-rengöring med fördel användas oftare än så.

Beställ nytt partikelfilter

När partikelfiltret täpps igen brukar en varningslampa tändas på instrumentpanelen och när det händer går bilen omedelbart ner i nödläge. Har det gått så här långt brukar det inte räcka med att använda DPF-tillsats till att rengöra partikelfiltret utan du behöver förmodligen beställa ett nytt.

Alla varor skickas från vårt lager i Helsingborg, inkluderas av en 2 års garanti och är alltid i nyskick vid leverans.

Alltid rätt partikelfilter med vår sökfunktion

I samarbete med Carlinkment kan vi försäkra att alla våra kunder hittar rätt partikel (eller andra reservdelar) till deras bil. Sökplattformen är kopplad till ett register med miljontals fordon och plattformen kan automatiskt filtrera ut rätt bildelar till ditt fordon.

Knappar du in ditt registreringsnummer i sökfunktionen här på sajten får du automatiskt tillgång till alla reservdelar som passar din bil och dess dimensioner, dels nya partikelfilter men även alla andra tänkbara reservdelar. På så sätt kan du enkelt garantera att ditt nya partikelfilter passar i bilen.

Hör gärna av dig om du har några frågor, vi på Autofrance.se säljer bra och prisvärda lösningar till din franska bil. 

To Top