Turbo

Skriv in ditt regnr.

Turbo

EGR Ventil - Turbo - Wastegate

Peugeot, Citroen och Renault-experter.

EGR-ventilen – Exhaust gas recirculation på engelska eller avgasåterledning på svenska – är en ventil som återleder avgaser till insuget för att förbrännas en gång till. Det anänds också effektivt för att snabbare värma upp motorn och komma upp i rätt arbetstemperatur. 

Turbon består av ett turbinhjul som drivs av motorns avgaser som via en axel roterar kompressorhjulet. Detta komprimerar inkommande luft och tvingar in den i förbränningsrummet. Detta ökar effekten och till viss del verkningsgraden på motorn. 

Wastegaten och turbon jobbar som bäst när bilen kommer upp i lite varv. Och för att det inte ska bli ojämn kraftpåverkan i accelerationen så reglerar wastegaten ständigt turbotrycket. 

 

Köp ny turbo eller EGR ventil

På äldre bilar brukar man behöva byta ut EGR-ventilen ibland med på nyare räcker det oftast att rengöra EGR-ventil från sot och smuts. Om EGR-ventilen sotas igen kan den sättas igen helt och då fungerar inte återcirkulationen.

I sin tur kan detta förhållandevis lilla problem snabbt växa sig stort då bilen får svårt att rena avgaserna och då får bilen svårt att förbränna kan bli svårstartad och motorlampan tänds. Har det hänt din bil måste du köpa en ny EGR-ventil, vilket vi gärna hjälper dig med. Givetvis säljer vi även ett stort antal turbos till franska bilar.

Du kan knappa in ditt registreringsnummer i vår regsök så hittar du automatiskt alla bildelar som passar din bil. Har du ytterligare frågor och funderingar kan du alltid vända dig till vår kundtjänst så hjälper de dig.

EGR ventil, turbo och avgassystemet

EGR ventilen är dessvärre bara en av många delar i avgassystemet som du kan – och förmodligen måste – byta ut till slut. Och samtidigt som man ofta kan rengöra en egr ventil fungerar inte den smidiga lösningen på andra delar.

Exempel på delar till avgassystem som vi säljer mycket av inkluderar partikelfilter, lambdasonder och flexrör. Oavsett vilken del det är du behöver byta ut kan vi förse dig med en som passar din bil, tack vare vårt smidiga regsök.

Skulle du ha frågor, funderingar eller problem med att hitta rätt EGR-ventil till just din bil är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. Vi nås enklast via mejl eller per telefon och bor du i Helsingborg får du gärna besöka oss i vår butik. 

Autofrance.se - Allt till din Peugeot, Renault, Citroen och Dacia. 

 

To Top