Bakljus

Skriv in ditt regnr.

Bakljus

Bakljus - Renault, Peugeot och Citroen

Bakljus är, precis som alla lyktor och ljus på bilen, enormt viktiga. Baklyktornas funktion är inte att hjälpa föraren se vägen bättre utan är endast till för andra förare. Som du säkert känner till lyser baklyktorna i rött och det är även i baklyktorna som bromsljuset sitter.

Trasig baklykta

I Sverige är det lag på att alla lampor, inklusive baklyktorna, ska vara hela och fungera. Annars riskerar man dryga böter och andra konsekvenser, däribland att man blir en trafikfara.

Därför är det ditt ansvar som förare att se till att baklyktan fungerar och därmed också att du byter baklykta vid behov.

Byta baklyktor? Använd vår regsök

Har dina baklyktor slutat fungera brukar det räcka med att byta själva glödlampan. Du kan beställa nya lampor här och vi har även kåpor till din Citroen, Dacia, Peugeot eller Renault. 

Med hjälp av vår regsök kan du alltid vara säker på att du beställer rätt baklyktor till din bil. Funktionen är nämligen kopplad till ett bilregister med över 10 miljoner registrerade fordon.

OBS! Tänk på säkerheten och att alltid ha väl fungerande lyktor på din bil så du kan signalera till alla andra i trafiken. I en inte allt för gammal bil sitter bromsljus, backljus, dimljus och blinkers. Det vanligaste problemet med belysning är att en glödtråd i lampan går av och slutar lysa, oftast kan man byta endast lampan.

Det brukar löna sig att byta lampor på båda sidor då den andra brukar slockna ganska samtidigt. Ofta kan livslängden på lamporna i baklyktan förkortas om där kommer in fukt det därför är det viktigt och se till att där inte är sprickor och att där är tätt runt lampan. Vi har ett tätt samarbete med vår leverantör av belysning och om vi inte har din del hemma så brukar vi kunna ha den hemma dagen efter.

To Top