Strålkastare

Skriv in ditt regnr.

Strålkastare

Mer om strålkastaren

Att ha trasiga strålkastare på bilen är inte bara förenat med direkt livsfara utan är också olagligt. Om inte strålkastaren fungerar som den ska kan andra trafikanter missbedöma dig och du kan missbedöma sikten över vägen. Du utsätter med andra ord alla i din omgivning, inklusive dig själv, om du kör med trasiga strålkastare.

Framlyktan, som strålkastaren också kallas, har en reflektor som gör att glödlampans ljus riktas dit vi kör. Hel och halvljus sitter i strålkastaren och i vissa bilar har också blinkers integrerats i framlampan. Går strålkastaren sönder påverkar det därför alla framljus på bilen.

Byta strålkastare på bilen

De vanligaste strålkastarna idag är halogenlampor, xenonlampor och LED-lampor. Vi har alla dessa varianter från samtliga franska biltillverkare, däribland Peugeot, Citroen, Renault och Dacia.

Knappa in ditt registreringsnummer på sajten och se vilken framlampa som passar i just din bil. Regsöken kan även användas till att hitta andra reservdelar.

Om du, mot förmodan, inte rätt del får du gärna kontakta oss så kan en av våra experter hjälpa dig hitta en högkvalitativ strålkastare för ett bra pris.

Experter på strålkastare till franska bilar

Som namnet på sajten avslöjar fokuserar vi främst på franska bilmärken som Peugeot, Citroen och Renault, men vi tillhandahåller strålkastare till en rad andra populära bilmärken. Eftersom vår regsökfunktion är kopplad till miljontals fordon i Sverige kan vi nästan garantera att du kan använda den till att hitta en ny strålkastare till din bil, oavsett märke.

Det går även bra att använda länkarna ovanför för att gå vidare till andra kategorier, exempelvis bromssystem eller elsystem.

Bästa strålkastaren: LED eller Xenon?

Vilken sorts strålkastare som bäst är ett omdiskuterat ämne. Som tur är det inte något du behöver fundera så mycket på då det enklaste är att hålla dig till de strålkastare och lampor som redan är installerade i bilen.

Med det sagt är Xenon-lampor i regel starkare än LED-dioder och erbjuder därmed en längre ljusbild. Samtidigt är LED-strålkastare betydligt mer slitstarka och behovet att byta dem är inte alls lika stort som med alternativen.

På grund av att Xenon är så pass ömtåliga och därmed kostnadsineffektiva föredras LED i nyare bilar. Vi har idag ett välsorterat utbud strålkastare, halvljus, helljus och dimljus till alla de mest populära bilmärkena i Sverige. Och, som sagt, är det majoriteten franska bilmärken som vi arbetar med och tillhandahåller strålkastare och andra reservdelar till.

To Top