Parkeringsbroms

Skriv in ditt regnr.

Parkeringsbroms

Parkeringsbroms till Peugeot, Renault och Citroen

Parkeringsbroms, eller handbroms som det också kallas, är den broms som låser hjulen och motverkar att bilen börjar rullar när man har parkerat. Traditionellt sett har de flesta parkeringsbromsar varit så kallade mekaniska bromsar som man aktiverar med handkraft.

Idag är det dock vanligare med en mer modern lösning som drivs av el, exempelvis har Renault elektronisk handbroms på en del av sina bilar.

Problem med parkeringsbromsen

Ett vanligt fel med handbromsen är handbromsbackarna slits ut och då måste de bytas ut. Samma sak gäller vajern i handbromsen. Man kan testa parkeringsbromsen på egen hand eller hos ett proffs för att ta reda på om den är sliten eller inte.

Lägg märke till att parkeringsbromsen ofta kan sitta separat, detta gäller även i bilar som är utrustade med skivbromsar. Var därför extra uppmärksam när du beställer nya handbromsbackar eller skivor till dina bromsar.

Experter på parkeringsbromsar till franska bilmärken

Förutom ny parkeringsbroms kan vi tillhandahålla alla tänkbara reservdelar till hela bromssystemet och resten av bilen. Vi specialiserar oss på franska bilmärken men har parkeringsbromsar och delar som passar en rad andra populära bilmärken.

Använd länkarna ovan för att gå direkt till andra kategorier eller använd sökfunktionen för att hitta alla våra reservdelar till just din bil. Det går också bra att kontakta oss om du har frågor och funderingar kring din bil och de bästa reservdelarna till den.

Automatisk parkeringsbroms

Många moderna bilar har idag automatiska parkeringsbromsfunktioner som man kan aktivera och avaktivera från bilen. En automatisk parkeringsbroms låser automatiskt hjulen när bilen stängs av. På så sätt riskerar du inte att glömma dra åt handbromsen och kan enkelt undvika onödiga risker och potentiella kostnader.

Har du en äldre bil med en klassisk parkeringsbroms i form av en spak mellan förar- och passagerarsätet, har du inte möjlighet att ställa in en automatisk parkeringsbroms.

Parkeringsbromsen slits sällan om man inte ofta parkerar i branta backar eller glömmer släppa den när man ska köra iväg. Därför behöver man inte byta parkeringsbroms lika ofta som andra delar i bromssystemet. Trots detta bör du granska parkeringsbromsen med jämna mellanrum, dels för din egen säkerhet men även för att gå igenom besiktningen.

To Top