Parkeringsbroms

Skriv in ditt regnr.

Parkeringsbroms

Mer om parkeringsbromsen

Parkeringsbroms, eller handbroms som det länge kallades, är den broms som låser hjulen och motverkar att bilen börjar rullar när man har parkerat. Traditionellt sett har de flesta parkeringsbromsar varit så kallade mekaniska bromsar som man aktiverar med handkraft.

Idag är det dock vanligare med en mer modern lösning som drivs av motorkraften, exempelvis har Renault elektronisk handbroms på en del av sina bilar.

Problem med parkeringsbromsen

Ett vanligt fel med handbromsen är handbromsbackarna slits ut och då måste du bytas ut. Samma sak gäller vajern i handbromsen. Man kan testa parkeringsbromsen på egen hand eller hos ett proffs för att ta reda på om den är sliten eller inte.

Lägg märke till att parkeringsbromsen allt som oftast är en trumbroms, detta gäller även i bilar som är utrustade med skivbromsar. Var därför extra försiktig när du beställer nya handbromsbackar eller skivor till dina bromsar.

Experter på parkeringsbromsar i franska bilmärken

Förutom ny parkeringsbroms kan vi tillhandahålla dig med alla tänkbara reservdelar till hela bromssystemet och resten av bilen. Vi specialiserar oss på franska bilmärken men har parkeringsbromsar och delar som passar en rad andra populära bilmärken.

Använd länkarna ovan för att gå direkt till andra kategorier eller använd sökfunktionen för att hitta alla våra reservdelar till just din bil. Det går också bra att kontakta oss om du har frågor och funderingar kring din bil och de bästa reservdelarna till den.

To Top