Laddningsregulator

Skriv in ditt regnr.

Laddningsregulator

Laddningsregulator – allt du behöver veta!

Laddningsregulatorn är en fullständigt väsentlig bildel som dessvärre har ett rykte om att vara något oberäknelig, därför är det bra att känna till funktionen den fyller samt hur man diagnostiserar en laddningsregulator som slutat fungerar - vilket är mycket lätt då bilen inte kommer starta eftersom bilbatteriet inte längre kan laddas.

Laddningsregulatorn fyller en enda mycket viktig funktion i bilen. Det är nämligen den som reglerar hur mycket spänning som motorns generator ska släppa vidare. I och med det är det regulatorn som ser till att bilbatteriet laddar medan fordonet i fråga framförs.

Skulle laddningsgeneratorn sluta innebär det att batteriet förlorar majoriteten av sin livslängd och att det kommer laddas ur. Och för att undvika att behöva köpa ett helt nytt batteri och krångla med att installera det, kan du istället köpa en ny laddningsregulator.

Dels är laddningsregulatorer billigare än många bilbatterier och för det andra är det en standardprocess för mekaniker att byta laddningsregulatorn på alla populära bilmärken i Sverige.

Har du en skadad laddningsregulator?

Det händer ganska ofta att man feldiagnostiserade ett problem i bilens elsystem som en skadad laddningsregulator och därför byter ut den. Problemet med det är att nästan alla delar i en bils elsystem kan skada laddningsregulatorn och därför ligger felet ofta någon annanstans.

Byter du ut regulatorn om felet sitter i en annan del, kommer laddningsregulatorn gå sönder igen. Fast det säger kanske sig själv.

Byta laddningsregulator – tips & tricks

På grund av detta rekommenderar vi alltid att du granskar hela elsystemet innan du börjar byta delarna. Oftare än inte ligger felet i generatorn, varför du bör dubbelkolla att den laddar som den först.

Visar det sig trots allt att problemet är laddningsregulatorn så beställer du enkelt en ny från Autofrance.se. Vi erbjuder högkvalitativa bildelar från ledande tillverkare och inkluderar alla beställningar i en 2 års garanti.

Regsök för garanterat rätt laddningsregulator

Det har aldrig varit enklare att hitta rätt reservdel till rätt bil. Skriv in ditt registreringsnummer i sökfunktionen på sajten så kommer vår plattform automatiskt att filtrera ut och endast visa bildelar som passar just din bil.

På så sätt kan du vara säker på att den laddningsregulator du beställer faktiskt kommer passa din bils specifika dimensioner.

Funktionen är kopplad till miljontals bilar och din finns garanterat med i vår bilregister.

To Top