Kylare

Skriv in ditt regnr.

Kylare

Kylaren & kylarvätska

Kylaren är en komponent som kyler motorn via ett vätskeburet kylningssystem. Utan den kan motorn och växellådan överhettas vilket kan skada bilen och orsaka omfattande och kostsamma skador.

Som tur är det enkelt och billigt att byta kylare och så länge man fyller på den med kylarvätska när det behövs så håller de flesta kylare i många år.

Byta kylare på din Renault, Dacia, Citroen och Peugeot

När bilens temperaturmätare börjar stiga kan det bero på allt från läckande kylceller eller slang, stopp i kylsystemet, en läckande eller trasig termostat. Sjunker nivån i expansionskärlet beror det med all säkerhet på ett läckage någonstans. Byt därför kylare i tid innan det blir följdfel som beror på överhettning. Det kan även bli problem med växellådan om den överhettas, om det är så att den också kyls via samma kylare som bilens motor.

Kom ihåg att alltid göra bytet av kylare när kylaren är kall. Kontrollera först att den nya kylaren är identisk och har exakt samma anslutningar som den gamla kylaren. Töm ut all kylvätska genom att lossa slangarna eller släppa ut kylarvätskan genom avtappningskranen/bulten - om det finns en sådan.

Ta bort den gamla kylaren och montera den nya på samma plats. Sätt tillbaka alla slangar och anslutningar.

Kylarvätska

Fyll till sist på med ny kylarvätska. Du kan med fördel använda Peak Global Life Time som är en unik revolutionerande kylarvätska som kan användas till att toppfylla eller bytas ut helt oavsett om bilen ursprungligen var fylld med blå, röd, grön, orange eller gul kylarvätska.

När kylarvätskan byts ut helt och hållet till PEAK Global Life Time håller kylarvätskan hela kylsystemets livslängd utan behov för byte. PEAK Global Life Time passar särskilt bra inom motorsporten och till bilar som lätt går varma som exempelvis amerikanska bilar.

Kylarvätska symbol

När symbolen för kylarvätskan börjar lysa betyder det att du måste fylla på med kylarvätska, alternativt att du måste byta hela kylaren. För att fylla på vätska kan du besöka din lokala bensinmack som dels säljer kylarvätska men som även kan hjälpa dig fylla på den korrekt.

Skulle kylarvätska symbolen börja lysa igen har du ett läckage i kylaren och måste byta en. Då beställer du med fördel en ny kylare från Autofrance.

Beställ kylare online

Vi är specialister på franska bilmärken men säljer reservdelar som passar många av de mest populära bilmärkena i Sverige. Och med vår praktiska regsök som är kopplad till mer än 10 miljoner bilar kan du enkelt säkerställa att du köper rätt kylare till rätt bil genom att knappa in ditt registreringsnummer.

Autofrance är billigast i Sverige på kylare av hög kvalitet från kända varumärken som Valeo, Nissens, Diederichs, Hella, Magneti Marelli och Frigair. Alla beställningar skickas från vårt lager i Helsingborg och inkluderas dessutom av en 2 års garanti.

To Top