Kamrem och Drivrem

Skriv in ditt regnr.

Kamrem och Drivrem

Kamrem till Citroen, Peugeot och Renault

Allt om kamrem och andra drivremmar

Kamrem är en viktig drivrem i bilen vars uppgift det är att driva kamaxel och vevaxel. Man har flera sorters drivremmar i en bil men kamremmen/kedjan är den viktigaste. På grund av de påfrestningar som en kamrem och drivrem utsätts för slits de alltid vid användning.

Dessutom är drivremmar tillverkade i gummi som torkar ut och spricker även när de inte används.

Föranlett av detta rekommenderar branschen att man ska byta kamrem efter högst 12 000 mil men helst innan dess. Samma sak gäller för andra drivremmar i bilen.

Vi säljer drivrem, kamkedja och kamremssatser till huvudsakligen Peugeot, Citroen och Renualt - allt för att det ska vara så lätt som möjligt för dig att byta kamrem vid behov. Vi kan naturligtvis skaffa fram till alla bilmärken. 

Drivrem och kamrem från Optibelt

Skydda din motor eller dina kunders motor och din verkstads rykte genom att aldrig ge avkall på kvalitén på något av den viktigaste komponenterna i motorn - kamrem och dess tillhörande delar.

Det finns egentligen bara ett sätt att göra rätt, genom att byta hela kamremssatsen med vattenpump och då självklart välja högsta möjliga kvalitet, dvs från världsledande Optibelt.

Optibelt är ett tyskt företag som tillverkat remmar för industri och bilindustrin sedan 1872. Det kallar vi tradition och trygghet. Självklart är samtliga remmar tillverkade i Tyskland och av OE-kvalitet vilket betyder att det många gånger är exakt samma remmar som sitter i bilen när den tillverkas.

Det är därför vi valt att enbart satsa på Optibelt som enda leverantör för våra kamremsatser och drivremmar. För dig innebär det en ökad säkerhet medan det innebär

Kamremsbyte

På många av dagens mer kompakta motorkonstruktioner med snäva toleranser medför en trasig kamrem att kolvarna slår emot ventilerna och skadar både ventiler, kolvar, topplock och även andra delar som foder eller t.o.m. motorblocket. En brusten kamrem förstör alltså i de flesta fall mer eller mindre hela motorn, därför är det enormt viktigt att byta den innan det är försent.

Behöver du genomföra ett kamremsbyte kan du enkelt beställa en hel kamremssats från oss på Autofrance. Knappa in ditt registreringsnummer i sökfunktionen för att hitta rätt kamremmar till din bil.

Alla beställningar från oss levereras snabbt och inkluderas av en 2 års fabriksgaranti.

To Top