Lambdasond

Skriv in ditt regnr.

Lambdasond

Lambdasond - Peugeot, Renault och Citroen

Eller lambdasensorn som den också kallas – är en del av avgassystemet i bilar och dess uppgift är att reglera bränsleförbrukningen och se till att bilen inte släpper ut mer CO2 än vad som är tillåtet enligt EU:s regler. Lambdasonden utvecklades i Sverige på 70-talet med ledning av Volvo.

Lambdasonden sitter placerad mellan grenröret och katalysatorn. Fast i nyare bilar, inklusive flera franska bilmodeller som vi är experter på, finns det två lambdasonder. Då sitter den ena mellan grenröret och katalysatorn medan den andra sitter precis efter katalysatorn.

Byta lambdasond – Beställ nya lambdasonder

Lambdasonden är en slitagedel som måste bytas ut med jämna mellanrum, risken är annars att den täpper igen eller slutar fungera vilket kan höja bränsleförbrukningen och få din bil att släppa ut mer avgaser än vad som tillåts. Därför ska man byta lambdasond efter 15 000 mil eller tidigare än så vid behov.

På Autofrance tillhandahåller vi ett brett sortiment med lambdasonder till framför allt franska biltillverkare, däribland Peugeot, Renault, Dacia och Citroen. Givetvis säljer vi även andra bildelar.

Är du på jakt efter en ny lambdasond eller en annan reservdel så hittar du den enkelt genom att knappa in ditt registreringsnummer i sökfunktionen på denna sida.

Lambdasond och avgassystemet

Lambdasonden är som förklarat en del som hjälper till att reglera och, i bästa fall, begränsa bränsleförbrukningen i bilen. Dess uppgift är att se till att fordonet drivs framåt på det mest effektiva sättet möjligt, utan onödig slitage på miljön och bilen själv.

Däremot är lambdasonden långt ifrån den enda reservdelen i avgassystemet som man kan behöva byta ut. I avgassystemet sitter flera känsliga delar, däribland egr-ventiler, flexrör, ljuddämpare, partikelfilter och en katalysator.

Som återförsäljare av reservdelar till franska bilmärken har vi ett välsorterat utbud lambdasonder och andra delar till avgassystemet. Och genom att knappa in din bils registreringsnummer får du snabbt fram alla de delar som passar din bil och den specifika årsmodellens dimensioner.

To Top