Lambdasond

Skriv in ditt regnr.

Lambdasond

Lambdasonden – eller lambdasensorn som den också kallas – är en del av avgassystemet i bilar och dess uppgift är att reglera bränsleförbrukningen och se till att bilen inte släpper ut mer CO2 än vad som är tillåtet enligt EU:s regler. Lambdasonden utvecklades i Sverige på 70-talet med ledning av Volvo.

Lambdasonden sitter placerad mellan grenröret och katalysatorn. Fast i nyare bilar, inklusive flera franska bilmodeller som vi är experter på, finns det två lambdasonder. Då sitter den ena mellan grenröret och katalysatorn medan den andra sitter precis efter katalysatorn.

Byta lambdasond – Beställ nya lambdasonder

Lambdasonden är en slitagedel som måste bytas ut med jämna mellanrum, risken är annars att den täpper igen eller slutar fungera vilket kan höja bränsleförbrukningen och få din bil att släppa ut mer avgaser än vad som tillåts. Därför ska man byta lambdasond efter 15 000 mil eller tidigare än så vid behov.

På Autofrance tillhandahåller vi ett brett sortiment med lambdasonder till framför allt franska biltillverkare, däribland Peugeot, Renault, Dacia och Citroen. Givetvis säljer vi även andra bildelar.

Är du på jakt efter en ny lambdasond eller en annan reservdel så hittar du den enkelt genom att knappa in ditt registreringsnummer i sökfunktionen på denna sida.

To Top