Tändstift

Skriv in ditt regnr.

Tändstift

Tändstift till Peugeot, Renault och Citroen

Tändstiftet är den del i bilen som antänder bränslet i bilen för att få förbränningsmotorn att verka, något den gör flera hundra gånger i minuten när man kör. Utan ett fungerande tändstift kommer motorn inte att fungera och fordonet blir obrukbart.

Eftersom tändstiftet utsätts för enorma påfrestningar så skadas och slits de ofta. Som sagt slutar bilen fungera om tändstiftet slutar fungera. Däremot kan en bil fortsätta fungera med ett skadat tändstift, fast då med mycket sämre effektivitet och en högre miljöpåverkan.

I dieselbilar har man en liknande komponent som istället kallas för glödstift men som fyller samma funktion. Däremot kan man inte ersätta ett tändstift med ett glödstift då de är tillverkade för olika sorters motorer.

Byta tändstift

Är du i behov av att byta tändstift så bör du beställa ett nytt så fort du kan. När du väl har fått hem produkten – med oss får du expressleverans – så går det snabbt och smidigt att byta tändstiftet till ett nytt.

Genom att knappa in ditt registreringsnummer i sökfunktionen ovan kan du snabbt hitta rätt tändstift till just din bil. Vi har tändstift till Renault, Citroen, Dacia, Peugeot och många andra populära bilmärken.

Dessutom är vår sökfunktion kopplad till 10 miljoner bilar och matchande tändstift och vi kan garantera att även din bil ligger sparad i vårt register. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss; antingen online eller i vår butik och verkstad i Helsingborg (där vi även kan byta tändstift åt dig).

To Top