Topplock

Skriv in ditt regnr.

Topplock

Topplock

Topplocket också kallat cylinderlock alternativt cylinderhuvud (från engelskans cylinder head) är en motordel i alla kolvmotorer. Det är denna komponent som stänger kolvarna och sluter till förbränningsmotorn.

I en så kallas ottomotor sitter tändstift och ventiler i regel monterad i topplocket medan de sitter monterade i motorblocket på de flesta andra motorer. Detta kan dock variera från motor till motor så du bör kontrollera var topplocket sitter i just din bil innan du beställer ett nytt.

Bilar kan även ha flera topplock beroendes på hur många kolvar (cylindrar) motorn har.

Köpa nytt topplock

Ett slitet eller trasigt topplock kan orsaka stora problem i motorn då avgaser inte släpps ut som de ska och bilen kan bli svår eller till och med omöjlig att starta.

Att byta topplock är egentligen ingen svår uppgift som många klarar av att göra själv och som alla bilverkstäder har kompetensen att hantera. Som alltid råder vi dig dock från att byta topplock själv om du inte känner dig helt säker på att du vet hur man går tillväga.

Monterar du topplocket fel är risken att motorn skadas och att du får ännu fler reparationskostnader.

Plana topplock

Behövs det kan man plana topplock som sitter snett eller inte fungerar som det ska. Många anser dock att detta är överkurs och att man bör köpa en ny istället för att plana topplock.

Valet är i slutändan ditt men försök dig inte på att planslipa ett topplock om du inte är övertygad om att det kommer fungera.

Renovera topplock

I vissa fall går det att renovera ett topplock. Då tar man av och rengör topplocket innan man med hjälp av tryck kontrollerar att det inte uppstått läckage eller sprickor i komponenten. Vid behov åtgärdar man felen och renoverar topplocket.

Är det inte möjligt att renovera ett topplock kan man smidigt beställa ett nytt direkt från oss.

Rätt topplock till rätt bil med regsök

Att beställa reservdelar som topplock online kan vara nervöst då man inte vet om delen passar förrän man har fått hem den. Eller så brukade det åtminstone vara.

Idag har vi bäddat in en sökfunktion kopplad till ett massivt bilregister. Allt du behöver göra är att knappa in ditt registreringsnummer i sökfältet så presenterar vår plattform automatiskt endast reservdelar som passar just din bil år årsmodell.

På så sätt kan du alltid se till att beställa hem ett topplock som passar din motor.

To Top