Bromsbelägg

Skriv in ditt regnr.

Bromsbelägg

Mer om bromsbelägg

Bromsbelägg, eller bromsklossar som det ofta kallas i folkmun, hittar man i bilar med skivbromsar. Detta är en slitdel som behöver bytas ut ganska ofta då slitna bromsklossar kan förstöra din bils bromsverkan eller slita onödigt på bromsskivorna. Bromsbeläggen är den del av bromssystemet så pressas mot bromsskivorna för att skapa friktion som bromsar bilen.

Det innebär naturligtvis att du måste se till att dina bromsklossar alltid håller en acceptabel standard. Risken är annars att du tappar bromsverkan på bilen och att du därmed blir en fara i trafiken, dels för dig själv men även för andra.

Granska bromsbeläggen på bilen

På din lokala verkstad kan du kontrollera dina bromsbelägg fast i de flesta fall kan man själv se när de slitits ner för mycket. Är du i behov av nya så kan du snabbt hitta ett par som passar din bil här. Därefter klickar du enkelt hem dina nya bromsklossar som levereras till din dörr inom ett par dagar.

Nya bromsklossar online

Vi har idag många olika bromsklossar till vanliga bilar, däribland bromsbelägg till Renault, Peugeot, Dacia, med mera. Givetvis erbjuder vi även andra reservdelar till din bil och alla varor som är på lager levereras snabbt och smidigt till din adress.

OBS! Tänk på att man bör byta bromsbelägg på alla hjul samtidigt även om klossarna inte har slitits lika mycket då man vill ha en jämn och effektiv bromsverkan på alla hjul.

To Top