Bromsbelägg

Skriv in ditt regnr.

Bromsbelägg

Bromsbelägg för din Renault, Dacia, Peugeot eller Citroen

Bromsbelägg, eller bromsklossar som det ofta kallas i folkmun, hittar man i bilar med skivbromsar. Detta är en slitdel som behöver bytas ut ganska ofta då slitna bromsklossar kan förstöra din bils bromsverkan eller slita onödigt på bromsskivorna. Bromsbeläggen är den del av bromssystemet så pressas mot bromsskivorna för att skapa friktion som bromsar bilen.

Det innebär naturligtvis att du måste se till att dina bromsklossar alltid håller en acceptabel standard. Risken är annars att du tappar bromsverkan på bilen och att du därmed blir en fara i trafiken, dels för dig själv men även för andra.

Så här granskar du bromsbeläggen på bilen

På din lokala verkstad kan du kontrollera dina bromsbelägg fast i de flesta fall kan man själv se när de slitits ner för mycket. Är du i behov av nya så kan du snabbt hitta ett par som passar din bil här. Därefter klickar du enkelt hem dina nya bromsklossar som levereras till din dörr inom ett par dagar.

Nya bromsklossar online

Vi har idag många olika bromsklossar till vanliga bilar, däribland bromsbelägg till Renault, Peugeot, Dacia, med mera. Givetvis erbjuder vi även andra reservdelar till din bil och alla varor som är på lager levereras snabbt och smidigt till din adress.

OBS! Tänk på att man bör byta bromsbelägg på alla hjul samtidigt även om klossarna inte har slitits lika mycket då man vill ha en jämn och effektiv bromsverkan på alla hjul.

Bromsbelägg eller bromskloss - vad är skillnaden?

Svaret är att det inte är någon skillnad på bromsklossar och bromsbelägg, det är bara två olika ord för samma bildel. Dessvärre uppstår det ofta förvirring när våra kunder ska beställa nya bromsbelägg då deras mekaniker kanske kallar dem för bromsklossar medan biltillverkaren kallar dem för bromsbelägg.

Men det finns alltså ingen anledning att oroa sig eller känna sig förvirrad då det är exakt samma bildel.

Bromsskivor, å andra sidan, är en helt annan bildel som sitter i en annan sorts bromssystem. Därför är det viktigt att man håller isär begreppen bromsbelägg/bromskloss och bromsskiva.

Rätt bromsbelägg till rätt bil

Om du är osäker på vilka bromsdelar som passar din bil (vilket de flesta är) så har vi en praktisk lösning för dig. Du kan nämligen ange ditt registreringsnummer i sökfunktionen så garanterar vi att du endast kommer se bromsbelägg och bromsklossar som passar din bil.

Vår registreringsök är kopplad till ett register med över 10 miljoner fordon registrerade i Norge och Sverige, vilket ger oss möjligheten att erbjuda dig ett träffsäkert resultat och endast de bromsbelägg som är kompatibla med din bil och dina hjul.

To Top