Tändspole

Skriv in ditt regnr.

Tändspole

Tändspole till Renault/Dacia, Peugeot och Citroen

Tändspolen är en komponent i tändsystemet som genom tändstiftet antänder bränslet i en bilmotor. Man måste byta tändspolen om den slutar fungera då det är spolen som genererar spänning för att tändstiftet ska ge gnista.

Utan tändspole kommer bilens motor inte gå att starta och därför måste detta fel åtgärdas omedelbart.

Hitta tändspole till populära bilmärken

Att byta tändspole är inte ett särskilt tidskrävande arbete, däremot rekommenderar vi alltid att du tar hjälp av en bilmekaniker om du inte vet vad som måste göras. Eftersom tändspolen spelar en viktig roll i motorn är det viktigt att man byter tändspolen korrekt.

På Autofrance tillhandahåller vi tändstift och tändspole till en rad populära bilmärken med ett fokus på franska bilar såsom Citroen, Renault, Dacia och Peugeot.

Första indikationen på att tändspolen/tändkassetten är trasig eller på upphällningen är att den överhettas. Bilen börjar då gå ojämnt på tomgång eller så tänds motorlampan. En fullt fungerande tändspole/tändkassett är normalt bara ljummen när den fungerar korrekt. Passa även på att byta tändstift vid skifte av tändspole/tändkassett för bästa effekt och bränsleekonomi.

To Top